Sunday, September 21, 2008

Redo för kafferep imorgon

POLLYCHOKLADMUFFINS

LAKRITSMUFFINS

HALLON- OCH BLÅBÄRSPAJ
Världens enklaste men godaste knäckpaj kan göras på vilken frukt eller bär som helst. Ta ca 8 skivade äpplen eller 250 gram bär och bred ut i botten av en pajform. Blanda:

100 gram margarin
1 dl pärlsocker
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Strö sedan smuldegen över frukten/bären och grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills frukten är mjuk och pajskalet gyllenbrunt.

MINIKLADDKAKOR MED NON STOP
Minikladdkakor görs som vanlig kladdkaka men häll upp degen i muffinsformar istället och grädda lite kortare tid. När de är färdiga, tag ut dem ur ugnen och lägg en bit mörk choklad på varje kaka och låt den smälta. Strö sedan över lite godis exempelvis Non stop, som får fastna i chokladen. För extra smak blanda i Non stop i smeten också!

Ännu fler bakverk inför morgondagens inflyttningskafferep. Vi förväntar mellan 20 och 30 gäster under dagen och har bakat ca 150 kakor om man räknar alla enstaka och 8 personer på varje paj. Jag tror nog att det ska räcka...Jag har verkligen sett fram emot ett riktigt kaffekalas med 7 sorters kakor länge och det ska bli underbart att duka fram imorgon på fina kakfat med fina koppar och fat, alla kakorna, kaffe och saft.

No comments:

Post a Comment