Monday, November 24, 2008

Salt & Brygga

Vi var och åt på Salt&Brygga i helgen, en restaurang som ligger fint vid havet i Västra hamnen och som jag länge velat gå till. Dessvärre var det en stor besvikelse, vilket är riktigt tråkigt eftersom de har en sådan bra profil. De använder sig nästan enbart av råvaror från lokala producenter som tillämpar ekologisk sund odling och följer säsongen så mycket som möjligt när det gäller grönsaker och frukt. Dessutom severar de inte scampi eller fiskar som är utrotningshotade eller genmanipulerad mat. De har även ett stort utbud av ekologiska viner och öl, ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och te och inga lightprodukter. På sin hemsida skriver de även att hela restaurangen är inredd med naturmaterial som är återvinningsbara och icke allergiframkallande.

"Borden är t ex specialtillverkade av skånsk alm. Skinnet på stolarna är garvat med bark i stället för med krom, stolarna har Gemla tillverkat och de är lackerade med vattenbaserad lack. De använder Svanenmärkta stearinljus som tillverkas av 100% förnyelsebar råvara som inte påverkar växthuseffekten, till skillnad mot oljebaserade paraffinljus, dessutom sotar de inte".

Allt detta är helt underbart men det förändrar dessvärre inte att vi var väldigt besvikna efter vår middag. Jag valde det vegetariska alternativet för säsongen, svartrötter, vegetarisk kåldolme, potatis och lingon och de andra tog lammlägg, allt var visserligen väl tillagat men fullkomligt smaklöst. Ölet och vinet var förvisso bra och jag tänkte att det kanske var otur och att det ändå är värt att göra ett andra besök, men det visade sig att en i sällskapet hade varit där förut och att maten inte hade varit bra då heller. När man betalar över 200 kronor för en varmrätt och det inte smakar är det svårt att drista sig till att göra ett återbesök så för min del kommer det nog att dröja, trots den goda saken.

3 comments:

 1. Ser trevligt ut, och konceptet lär ju jättebra! Vad trist att ni blev besvikna. Det är sa irriterande när man ga ut och äter och sen känner "det här hade jag ju kunnat lagat bättre själv".... Inte för att det händer just mig sa ofta... ;)

  Hoppas att allt är bra!

  Kram Lisa

  ReplyDelete
 2. hej! om du har tid så vore det jättesnällt om du kunde komma titta förbi min blogg och säga om det syns bättre nu (eftersom du hade svårt att se texterna innan). flera andra har sagt att det syns nu, hoppas det gäller för alla! tack igen!!

  ReplyDelete
 3. Åh vad trist. Tack för den infon i alla fall. Då får man väl fundera en gång extra innan man går dit... :)

  ReplyDelete