Tuesday, December 2, 2008

Mary Poppins

Jag har fått en uppmaning om att berätta mer om helgens föreställning och naturligtvis ska jag göra det. Musikalen hade urpremiär i London 2004 och spelades sedan på Broadway i New York. Nu gör GöteborgsOperan sin egen version – för första gången på en svensk scen.

För att ta oss med till Mary Poppins magiska värld utnyttjas GöteborgsOperans Stora scen maximalt. Musikalen är full av fantastiska steppnummer och dansscener, och naturligtvis massor av musik. Mary Poppins är en upplevelse för stora som små.
Helgen blev ju faktiskt riktigt lyckad till slut. Min vän lyckades fixa biljetter till sena föreställningen för oss alla fyra så vi packade väskorna och åkte upp. Morgonen började för oss klockan 7 med att Erik bytte däck på bilen medan jag panikvek tvätt så att den inte skulle bli alldeles skrynklig till dagen efter. Vi hämtade upp Sara och kom iväg och fram med endast en paus på vägen, trots att jag var kissnödig nästan hela vägen som vanligt. Vi installerade oss hemma hos Magnus snälla vänner som erbjöd husrum så att vi slapp betala hotell.

Efter några glas vin åkte vi ner på stan och intog en god italiensk måltid på Toscana, där jag varmt kan rekommendera risotton men tyvärr måste varna för köttet som enligt pojkvännen inte var kul alls. Så småningom kom vi till teatern, kylde ner oss med en drink och njöt av en fullkomligt fantastisk föreställning. Jag älskade scenografin, kostymerna, sångerna och mest av allt min underbare vän förstås som dansade bäst av alla!
Bild från uppsättningen i Göteborg under sången, superkaffiryteflanisötomaxigrafiskt. Där ser man faktiskt min käre vän också på Marys högra sida, snett under konstapeln står han kontorsklädd. Foto: Max Bäckner

När Mary Poppins flyger in på GöteborgsOperan med sitt paraply börjar en fantasifull föreställning fylld av överraskningar. I samma stund som hon landar hos en ganska vanlig och stökig familj blir inget sig likt mer. För med Mary Poppins som barnsköterska kan vad som helst hända! Barnen Banks får bland annat veta hur man lättast sväljer sin medicin, de får uppleva livet bland skorstenarna på Londons tak och inser att det mesta helt enkelt är superkaffiryteflanisötomaxigrafiskt.

Efter spektaklet fortsatte festen med shots, tapas, dans och framförallt massor av skratt hela natten lång. Jag hade så roligt att när jag till slut sa till Erik att jag ville åka hem, då tände de på stället. Klockan var fem och vi knödde in oss i en taxi och jag somnade så fort jag lade huvudet på kudden.

Göteborgsoperan by night

Dagen efter blev det amerikansk brunchEgg &Milk vid Linnéplatsen. Det var fantastiskt gott med pannkakor med lönnsirap, blåbärsbagels, kaffe och youghurt med passionsfrukt. Ett minus för den trånga lokalen men värt ett besök om man är ute efter en stadig helgfrukost!
Julie Andrews som Mary Poppins i den fantastiska filminspelningen från 1964 som jag blev hemskt sugen på att se igen nu.

3 comments:

  1. Vilken innehålls rik och fin helg du verkar ha haft! Blev jättesugen på pannkakor och blåbärsbagel (oj låter gott, aldrig smakat!) när jag läste om brunchen ;)

    ReplyDelete
  2. Vilken innehålls rik och fin helg du verkar ha haft! Blev jättesugen på pannkakor och blåbärsbagel (oj låter gott, aldrig smakat!) när jag läste om brunchen ;)

    ReplyDelete
  3. Jag vill också se den pjäsen, hoppas den kommer till Malmö!

    ReplyDelete