Saturday, December 27, 2008

Antroposofernas ekologiska alternativ - Weleda


Jag har äntligen hittat lite ekologiska och fair trademärkta hudvårdprodukter. Weleda är märket jag fått upp ögonen för och nu har jag inhandlat min första produkt, en ansiktskräm med mandel som ska vara bra för riktigt torr hud.

Weleda grundades i Schweiz 1921 av den holländske läkaren Ita Wegman och den kände österrikiske filosofen Rudolf Steiner. Alltsedan starten har man framställt antroposofiskaläkemedel och hudvårdsprodukter, med utgångspunkt i beprövade läkeväxter, mineraler, naturliga växtoljor och äkta eteriska oljor.
Intensive facial cream är en rik och lugnande dag- och nattcreme som skyddar mot miljöpåverkningar och understödjer hudens naturliga regeneration. Hyn blir märkbart smidig och elastisk. Utan eteriska oljor. Den innehåller vatten, mandelolja, fettsyreglycerid, alkohol, bivaxhydrolysat, plommonkärnolja, glycerin, xanthan, mjölksyra.


På hemsidan finns även ett ansiktschema där du kan se vilka produkter som passar just din hud. Kanske iris om du har blandhud eller vildros om du har lite fetare hud. Alla produkter är ekologiska och min kräm har hitintills verkat mycket bra, de torra partierna har redan blivit mjukare. Om det är någon annan som har provat eller hört något om Weledas produkter får ni gärna komma med betyg!

Text i kursivt fråm Weledas hemsida

No comments:

Post a Comment