Saturday, January 3, 2009

Malmö muséer

Jag och Sara har länge velat sammanföra våra systerbarn och idag fick vi chansen. Det bar av till Malmö muséer där vi tittade på skorpioner, pilgrimsgrodor och håriga spindlar men också lärde oss om hur människor levde på stenåldern och bronsåldern och vilka verktyg och smycken man hittat från den tiden. Dessutom fick vi se ett riktigt skelett!


Två väldigt entusiastiska muséebesökare

En inte lika entusiastisk muséebesökare.

Vi har verkligen fått skratta idag, jag, Sara och Erik då dessa två tokiga ungar nog är de roligaste man kan tänka sig. De båda babblar oavbrutet och säger de mest lustiga saker. Vi har pratat om hur elekricitet ser ut, om huruvida lunchpastan var fattig eller inte och när vi står i en monter och jag berättar om hur man gräver upp saker från stenåldern, pekar tjejen på en liten siffra som indikerar en uppgrävning och säger: -Ja, här har de till exempel grävt upp en fyra!

5 comments:

 1. Det var en fantastisk dag! Mycket som var otroligt kul; att Lo pratade om Julius i tredje person, att ungarna klampade värre än jordskalvet då de gick i trapporna, att Julius valde biscotti till efterrätt, att Lo lärde oss att om man säger nej, så kostar det pengar... Ja. listan kan göras lång! Tack för en underbar lördag!

  ReplyDelete
 2. Skrattade gott åt den inte lika entusiastiske muséebesökaren ;) Ni verkar ha haft en kanondag!

  Sv: Åh, vad roligt - tusen tack! Och på återseende själv (för nu är klockan 3.30, piiinsamt sent), godnatt! :)

  ReplyDelete
 3. kul med museum besök :o)

  ang. bikram yoga, det är riktigt dyrt tycker jag med..har inte råd att köpa ngt kort, men nu har jag ett 10 dgrs kort där man kan träna hur många ggr man vill under 10 dgr..tror det kostar 350:-.

  Ha en underbar söndag!

  ReplyDelete
 4. Jag är hedersmoster åt en liten Maya, och det är såå roligt att umgås med henne. Hon är fyra och ärligare än någon annan. Sånt gillar jag!
  Dessutom är det roligt att få vara "mamma" en stund men lika skönt när man får lämna av dem hemma igen. :)

  Kram Mia

  PS. Ja Le Love är underbar! Definitivt en kolla-varje-dag-blogg!

  ReplyDelete