Friday, June 5, 2009

Examensdag


Då så, då har vi haft avslutningsceremoni med stråkorkester, ett par medelålders män som spelade spansk rock och Idas sommarvisa i allsångsformat. Det blev ett par tal också och så fick vi champagne minsann. Mer än så blev det inte. Lite snopet så här efter fem år. Dessutom var inte en enda av alla de föreläsare, kursledare och lärarutbildare som vi träffat genom åren där. Men grattis till oss i all fall. Vi gick och åt lunch och trängdes med vitklädda sjungande studenter på en kall uteservering men drack oss rödvinsvarma och regnsommarglada. Ikväll blir det istället för min egen examen firande för finaste sjuksyrrestina som är färdig, ja just det, sjuksköterska. Grattis till dig och mig Kristina, vi är fan grymma!

6 comments:

 1. Grattis, grattis!! Enligt min erfarenhet är universitet och högskolor inte så bra på det där med ordentliga avslutningar, särskilt inte på icketekniska utbildningar. Vi hade inte ens Idas sommarvisa, ingen cermoni överhuvudtaget! En sista lektion, och snipp, snapp, slut... Ni får hitta på en egen avslutning lite i efterhand istället. Eller slå till på en present till dig själv.. :-)

  Jo, pappa ville nog väl, han är alltid den som vill rycka in och hjälpa till. Men han är inte så bra på att tänka igenom vad som ska göras, jämföra alternativa lösningar eller mäta flera gånger. Nu ska jag och herr Fräken göra en insats och försöka skruva om gångjärnen och sedan får man sätta sin lit till spacklet...

  Hm, verkar vara tuffa tag på din balkong.. om det är soligt kan du kanske satsa på taklökar, de överlever i princip vad som helst, och behöver inte vattnas ofta. Jag tycker att de har ett häftigt skulpturalt utseende, och även de brukar blomma!

  ReplyDelete
 2. GRATTIS!!!!
  Vi hade faktiskt en av våra föreläsare som höll tal för vår klass (efter att vi bett om det...) =)
  Kram syrran

  ReplyDelete
 3. Tillykke! Åh hvor jeg mindes, da jeg blev færdig (for 2 år siden)! Det var så stort, og alligevel tænkte man, "hmm, er det det her jeg har kæmpet for i 4 år?" Det er en mærkelig følese at være færdig. Det er en kæmpe frihed man føler, men på den anden side, er det også meget skræmmende. "Hvad skal man så" På en måde er det meget trygt og uforpligtende at studere.

  Meeeen, det er nu også skønt, at man ikke skal bruge hele foråret på eksamen:-)

  tillykke igen, husk at nyde det!
  Kram

  ReplyDelete
 4. Ja ni är grymma! Stort grattis, och ha en harlig kväll! Hoppas vi ses nästa vecka.

  Kram Lisa

  ReplyDelete
 5. Underbart härligt! Stort grattis till dig. Kram kram Linda

  ReplyDelete
 6. Stort GRATTIS önskar jag dig! Ut i stora vida världen och lev livet. Nu har du ju jobbet fixat och allt. Det måste kännas underbart skönt!?

  Här ska det njutas av söndagen innan vardagen sätter fart igen... ingen rast ingen ro :)

  Kram Jenny

  ReplyDelete