Thursday, July 23, 2009

Rough neighbourhood?

Inför min stundande resa har Erik köpt en guidebok till mig så att jag kan ta reda på alla kaliforniska måsten. Jag slog lite på måfå upp en sida i boken och hamnade under rubriken Dangers & Annoyances. Där kan man läsa följande:

San Francisco is pretty safe , with several notable exceptions. Unless you know were you're going, avoid the Tenderloin.

Kan nu ni allihopa gissa var vi ska bo?

5 comments:

 1. Jag gissar på Tenderloin. Varför skulle man undvika det? Kram

  ReplyDelete
 2. Oh my! Men det kommer säkert att gå bra! Vad var det som var så "otrevligt" mi Tenderloin som man skulle undvika? Det är ju kanske en sak att vandra ute ensam mitt i natten men annars är det säkert inga problem...så himla roligt att ni ska åka!Hoppas att allt är bra med dig annars!:)* (maten i inlägget ovan såg lovely ut!) Kramis!*

  ReplyDelete
 3. Jag som överanalyser allt fattade inte den meningen.. Menar de att om man vet hur det är på det hotellet så är det ingen fara med att bo där? Eller är det okej för tillfälliga besök innan man åker vidare? Eller är författaren bara bitter på det hotellet och har svurit en helig ed om att tala illa om hotellet?

  Jag var inte särskilt förtjust i den första filmen om Narnia. Det är svårt att få djur som pratar att se naturliga ut. Den andra filmen var faktiskt bättre, men det kan ju inte hjälpas att man har gjort sina egna små filmer i huvudet när man läste de böckerna och allt ser ju inte ut som man själv har tänkt sig det.
  Det gick ju en serie om Narnia, jag vill minnas till någon jullovsmorgon, och det har säkert repriserats. Den var ju jättedålig! Hon som spelade Lucy såg ju helt borta ut. Och dessutom var det taskigt dubbat. Jag har alltid hållt den tecknade versionan av Häxan och lejonet från 70-talet högst. Men när jag nu sett den som vuxen är jag väl inte lika imponerad...

  ReplyDelete
 4. INte så svårt att gissa...... Men men, det är säkert ingen fara bara man har lite koll själv! Jag ser framemot alla dina tips fr Kalifornien eftersom vi också planerar att åka dit.
  Kram och ha en härlig helg!

  ReplyDelete
 5. Kul att kunna ge lite tips, jag akte highway n1 för ungefär 4 ar sedan men LA till SF, jag tycker verkligen ni ska ta er till LA om ni inte har varit dar förrut, där rekommenderar jag Venice eller Santa Monica för att bo, sen är väl Malibu, Hollywood Boulevard ett maste. Bra att hyra en bra bil! Jag tyckte även om Santa Barbara uppat kusten...Tips, stanna pa nagon av serveringarna som hänger ut över berget (highway n1) och ta en fika, finns bara nagra fa sa stanna!, de hade enorma hemmabakade pajer och tartor american size och en fantastisk utsikt! Vi akte motorvagen tillbaka (6H), trakigt!!! sa jag skulle nog ta highway tillbaka dock far man köra hela dagen eller sova en natt igen...Tips! Alla distanser är mycket längre än man tror, allt ligger mycket langre bort och tar dubdelt sa langt tid...(när jag trodde det var 2h, var det 4h)
  Ha sa kul!!!
  Kram

  ReplyDelete