Sunday, July 19, 2009

Un tour de la ville

Jag har blivit förärad mer än ett finbesök i helgen minsann. Underbara lille Léo och hans föräldrar är på långbesök i Sverige och passade på att semestra lite i Skåne.

Det var idag trots de förutspådda dystra väderutsikterna faktiskt uppehåll så pass länge att vi kunde flanera runt i Malmö hela dagen. I timtal gick och gick vi genom parker, över torg, längs stränder och mellan hus tills vi nästan sett allt som går att se i denna stad.

Léo sov nästan oavbrutet i den framskumpande vagnen men vaknade då och då för att förgylla våra samtal med sin närvaro och sitt söta lilla leende.

Delikat brunch intogs på kafét som ligger i skarven mellan Hyregatan och Jakob Nilsgatan på Gamla Väster och jag kan nästan påstå att det var så gott att det var värt den alltför lååånga väntan. 99 kronor inklusive kaffe och juice.

Léos pappa blev eld och lågor när jag berättade att det finns kängurur i Folkets park och naturligtvis var vi tvugna att gå dit för att få en skymt av dessa sötnosar som dock vägrade lämna sitt lilla hus...

...istället fick vi hålla till godo med jättesköldpaddorna som även de huserar i terrariet.

Vi har haft en väldigt mysig dag idag. Nu har vi avslutat den med middag hemma hos mig och imorgon åker min fina vän och hennes lilla familj hem igen. Det är allför sällan vi ses men desto viktigare att ta vara på de tillfällen som ges och samtidigt så är det ju så härligt att ha vänner som bor lite överallt. Det ger ju alltid en anledning att resa bort!

5 comments:

 1. Ser ut som ni haft en mysig dag. Vilken frukost! Mums!
  Tråkigt att kängururna inte kom ut när det var dem ni ville se! Kram

  ReplyDelete
 2. Underbart med sällskap av så fina vänner.
  Förstår att ni haft en underbar dag. Tur med vädret hade ni också.
  Kram

  ReplyDelete
 3. Det ser hur härligt ut som hellst! :-)
  Mums för den brunchen!

  Jag älskar faktiskt att gå på djurpark (bara man ser att djuren mår bra). Men det var längesen nu!
  Kanske man får ta en liten minisemester och gå på djurpark!? ;-)

  Kram

  ReplyDelete
 4. Vad mysigt ni verkar haft :). Kram Linda

  ReplyDelete