Sunday, October 4, 2009

Kanelbullar och fattiga riddare

Det bjöds på brunch hemma hos Emelie idag,
äggröra, ostar, smoothies, kaffe, juice och fattiga riddare.
Dagen till ära även kanelbullar förstås!


Recept på French toasts (fattiga riddare)

  • 4 eggs
  • 1 teaspoon vanilla sugar
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1 cup milk
  • 10 to 12 slices white bread
  • butter
  • maple syrup or other syrup

Preparation:

Break eggs into a wide, shallow bowl or pie plate; beat lightly with a fork. Stir in sugar, salt, and milk.

Over medium-low heat, heat griddle or skillet coated with a thin layer of butter or margarine.

Place the bread slices, one at a time, into the bowl or plate, letting slices soak up egg mixture for a few seconds, then carefully turn to coat the other side. Soak/coat only as many slices as you will be cooking at one time.

Transfer bread slices to griddle or skillet, heating slowly until bottom is golden brown. Turn and brown the other side. Serve French toast hot with butter and syrup och lite blåbär!

5 comments:

  1. Uhmmmm! Hvor ser det godt ud!
    Jeg efterlyser en opskrift på kanelbolelr hos mig, kan du hjælpe?
    Kram

    ReplyDelete
  2. Nästa gång vill jag komma!!!

    ReplyDelete
  3. synd att vi inte bor grannar, isåfall hade jag gärna tittat förbi ;-)
    Kanelbullar i all ära..men det finns inget som slår fattiga riddare...mums! Blir riktigt sugen på att vända några sådana i stekpannan senare i veckan :-)
    Kram!

    ReplyDelete
  4. Lyxigt att bli bjuden på brunch :)
    Förstår att det smakade. Det både såg ut och läte jätte gott :)
    Kram

    ReplyDelete
  5. Julie: Sagt och gjort, hoppas nu du kan baka kanelsnäckor så det står härliga till!

    Jess: Du är alltid välkommen! :)

    Solli: Är du i Malmö och kikar förbi lovar jag att jag ska bjuda på fattiga riddare! :)

    Ellinor: Eller hur, brunch är det bästa som hänt sedan skivat bröd! (Inte för att jagnu håller med om att skivat bröd är så fantastiskt, men du fattar..)

    Kramar till er alla!

    ReplyDelete