Saturday, January 23, 2010

Je l'aimerai, j'en suis sûre


Läste på Saras blogg att hon såg Gainsbourg, vie héorïque igår och jag är så avundsjuk. Jag önskar att den hade kommit även till Sverige. Är det någon som vet om den kommer att visas på biograferna i Sverige eller måste vi, gud förbjude, vänta tills den kommer ut på DVD?

Filmen är skriven och regisserad av Joann Sfar och handlar alltså om Gainsbourgs liv. Den tar sin utgångspunkt i det nazistockuperade Paris där Gainsbourg växte upp och följer honom till hans död 1991. Däremellan får vi följa den blivande legenden på hans framgångsrika resa som sing and songwriter på 1960, -70 och -80-talen. Eric Elmosnino som jag inte känner till spelar Serge medan underbara Laetitia Casta gör rollen som Brigitte Bardot och Lucy Gordon spelar Jane Birkin. Både Elmosnino och Gordon är extremt lika sina verkliga motsvarigheter.


Åhhh jag längtar, längtar efter att få se. Tills dess lyssnar jag igenom mina skivor...ännu en gång. Den här och den här och denna...

1 comment:

  1. Oh, jag hoppas verkligen att denna kommer på bio även om jag tvivlar...Franska filmer tycks inte locka en särskilt stor publik i vårt avlånga land. Men får hålla oss till tåls till dvd:n kommer annars.
    Kram

    ReplyDelete