Saturday, April 10, 2010

Val d'Isère Första delen - UCPA

Som vanligt när man kommer hem från en resa så har man ju en hel del att dela med sig av. I vanlig ordning ska ni här få ta del av min resedagbok. Den här gången handlar det om franska alperna och Val d'Isère.

Erik har i flera år åkt med den franska motsvarigheten till Friluftsfrämjandet, UCPA, till franska alperna och i år bestämde vi oss för att åka tillsammans. För cirka 8000 kronor per person får man bussresa, boende, helpension, hyrskidor/snowboard/pjäxor, guide/skidskola och en massa aktiviteter under mer än en veckas tid.

I fredags två veckor sedan satte vi oss på bussen i Helsingborg för att sedan brumma nedåt Danmark, Tyskland, Schweiz och slutligen La France. Vid elvatiden på kvällen stannade vi på något tyskt motorvägshak för att göra oss iordning inför natten medan bussen bäddades om till sovbuss. 9 timmar senare vaknade vi i en vacker schweizisk alpby, Gruyère, för att äta frukost innan det bar vidare uppför och fram målet för resan.

Vi anlände till centret som är lite som ett stort vandrarhem med väldigt familjär känlsa. Man sover i 4-bädds- eller 6-bäddsrum och vi kom att dela rum med två riktigt trevliga tjejer från Stockholm. I rummet brevid fanns ännu ett gäng som vi hade lärt känna på bussen och resterande del av resan hängde vi med våra nya vänner all ledig tid.


Vi stannade i vackra Gruyère på resan ner. Där låg bland annat ett Aliens-museum!

Framme! Utsikt från rummet, snön ramlade ner utanför fönstret. Lovande!

3 comments:

 1. Franska alperna är vackert.
  Det är så roligt att få resa genom olika bloggar. Det blir tillslut till en alldeles egen lite reseguide :)

  Kram

  ReplyDelete
 2. Så fina bilder! Du får berätta mer sen!
  kram

  ReplyDelete
 3. Ellinor: Jag tycker också det och tanken med mina inlägg är ju att man ska kunna använda dem som guidebok om man vill. Det är i alla fall så jag vill använda andras!

  Jess: Ja det ska jag!

  Kram

  ReplyDelete