6 portioner (tar cirka 40 minuter att göra)
3 dl rundkorningt ris (avorio eller grötris)
2 hackade shalottenlökar
2 pkt saffran
1 tsk gurkmeja
500 gram tofu eller ekologiska räkor
2 msk olivolja
1 liter grönsaks eller fiskbuljong
2 strimlade paprikor, en röd och en grön
1 klyftad citron
1 dl hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
400 gram kronärtskockshjärtan
Gör så här
1. Bryn ris, lök, saffran och gurkmeja i olivolja i cirka fem minuter. Använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på tre deciliter buljong och späd sedan med resten, lite i taget. Rör om då och då och låt puttra i cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
2. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskockshjärtan och tofu elelr räkor i en skål. Vänd ner blandningen i riset precis innan servering.
Jag lovar er att detta är en succé.
Du borde öppna en matblogg!
ReplyDeleteMums!
kram
Men det är ju det jag gjort! ;)
ReplyDelete