Sunday, September 25, 2011

Ekobaby

Det mesta är införskaffat nu. Jag hittade miljövänligare alternativ till blöjor, våtservetter och babyolja på Astrid och aporna. Hur är det annars med blöjor, ni som vet. Finns det bra och miljövänliga sådana eller är det någon som rentav provat tygblöjor? Ställer mig bara frågan om det verkligen kan vara mer miljövänligt att tvätta så ofta som man behöver med dem. Någon som har erfarenhet?

4 comments:

 1. Eftersom vi inte har tvättmaskin så har jag aldrig ens kunnat fundera på tygblöjor. Däremot har jag testat ekologiska blöjor (Nature Babycare) och de är tyvärr dåliga: tejpen släpper och de håller inte hela natten. Finns även superdyra varianter på nätet (minns ej märket), men då kostar ett paket typ 250 kr (= ca dubbelt så dyrt som vanligt) och det är för dyrt för oss+ krångligt att beställa på nätet.
  Libero jobbar aktivt mot diverse miljömål och i vår blöjvardag är det det närmast miljövänliga vi kan komma. Vi gör istället andra bra miljöval (äger tex ingen bil) och tänker att blöjåldern är begränsad. Jag stör mig dock dagligen på mängden avfall vi producerar, det känns trots allt inte bra.

  ReplyDelete
 2. Tygblöjor är betydligt miljövänligare, förutsatt att man tvättar någorlunda välfyllda maskiner. Läs mer här hos Naturskyddsföreningen: http://www.naturskyddsforeningen.se/upload/Foreningsdokument/Rapporter/rapport_hadlamiljovanligt_blojorochmiljo.pdf

  Och tvätta jätteofta behöver man inte förutsatt att man har tillräckligt många blöjor. Vi tvättade två gånger i veckan även när H förbrukade blöjor som värst.

  Kör en enkel, billig, sort som Børn så sparar ni dessutom nog med pengar för en lång semester.

  Lycka till!

  ReplyDelete
 3. Miss Agda: jag förstår helt och fullt. Det är jättesvårt att hitta bra alternativ och inte heller vi har egen tvättmaskin.

  Sara: Ja jag har sett det, de ska jag testa sen!

  Lina: Tack för tipset, superintressant att läsa undersökningen!

  ReplyDelete