Monday, September 12, 2011

Varför vi väljer ekologiskt

Matlagningsgrädde. Arlas ekologiska till vänster och Mildas vanliga till höger. Två ingredienser mot 14. Hur är det möjligt?

9 comments:

 1. Förstår inte ens varför folk tvekar...eller jo det gör jag kanske, men skillnaden i pris är en investering för kropp, hälsa och miljö!
  Kram

  ReplyDelete
 2. Helt absurt! Varför får den ens heta grädde?

  ReplyDelete
 3. Ganska tydlig bild- får jag låna? Valet är ju som sagt inte så himla svårt...

  ReplyDelete
 4. Ellinor: Nej men det kanske handlar mycket om att folk inte känner att de orkar eller har tid att stå och läsa på alla innehållsförteckningar?

  Sara: eller hur? Det borde heta matlagningsvitt eller något!

  Milla: Talande eller hur? Klart du får låna!

  ReplyDelete
 5. Den marknadsförs som ett substitut till matlagningsgrädde. Det står inte "grädde" på den, eftersom den inte innehåller det. För att ge produkten en gräddliknande konsistens så måste man tillsätta dessa extra ämnen, helt enkelt.
  Själv hade jag valt matlagningsgrädden eftersom den smakar bättre, men annars verkar milda mat inte innehålla några farligheter. Bara för att den innehåller fler ingredienser än matlagningsgrädde betyder det inte att den är dålig. Man spar ju 10kcal, hoho;)

  ReplyDelete
 6. Carro: Absolut, du har rätt i att de inte kallar det matlagningsgrädde men man undrar ju varför. Den är ju varken mjölkfri eller laktosfri exempelvis, så inget alternativ till de som inte äter mjölkprodukter. Kanske är inte ingredienserna farliga men man undrar ju över nyttan av att stoppa i sig mat som genomgått många kemiska processer om man inte måste. Jag vet att en kemisk process inte alltid är av ondo men jag vet nödvändigtvis inte alltid när det är bra och när det är dåligt och då kan det vara en idé at undvika det.

  Är man vegetarian vill man också helst undvika E471 eftersom detta emulgeringsmedel kan vara framställt av animaliska fetter.

  Alla äter som de vill men jag tror att det finns en viss koppling mellan hur mycket man stoppar i en produkt och hur nyttig den produkten är.

  Emelie

  ReplyDelete
 7. Konstigt...
  Fin du är i håret!!!
  kram

  ReplyDelete
 8. Hur enkelt som helst att välja, fattar inte hur det ens säljer den där smörjan!

  ReplyDelete
 9. Usch... Fy faaaaan!!!
  Ja, DÄRFÖR väljer vi ekologiskt!!!
  Rent och naturligt, tack :)

  ReplyDelete