Sunday, October 23, 2011

Blöjutvärdering

Nu förstår nu händer det grejor här på bloggen. Rafflande nyheter i form av blöjutvärdering. Vi har nu hunnit prova fyra olika sorters blöjor och här kommer resultatet.

Libero baby soft- Inte särskilt bra alls. Stora och klumpiga och läcker lite om man inte sätter de exakt rätt, vilket är svårt på ett nytt litet bylte. De blir det inte fler gånger.

Änglamark mini - Det här var en riktig besvikelse. Jag hade så hoppats på att dessa skulle vara bra eftersom vi oftast handlar på Coop, de är miljövänliga och relativt prisvärda. Tyvärr visade sig dessa vara de sämsta av de vi provat. Ingen av de andra blöjorna har läckt men det gjorde faktiskt dessa. En teori är att Carla än så länge är för liten för dem för de är rätt stora och sitter lite illa trots att de ska vara till från 3 kilo. Kanske får vi behålla dem och prova när hon blivit en aning större.

Beaming baby - Dessa var riktigt bra, om än lite stora fortfarande. De är miljövänliga men inhandlade hos Astrid och aporna och snordyra. Det är helt enkelt inte hållbart att köpa så dyra blöjor i längden.

Pampers new baby - Vi fick ett provpaket av dessa på BB och de visade sig faktiskt vara de allra bästa. Lätta att sätta på, helt täta och bekvämast för lilltjejen.

Men jag vill ju hitta bra miljövänliga alternativ. Tips någon? Jag tror inte vi orkar testa tygblöjor än, vi har händerna fulla av ny bebis än så länge.

9 comments:

 1. Jag gillade också Pampers i början med Malte. Sen tyckte jag att de luktade väldigt mycket kiss. Med Noel hade vi bara Libero, tyckte de var allra bäst. Huggies testade vi också men de lämnade kvar massor av små geleploppar på den lilla rumpan...
  Med Malte kör vi bara Libero nu, som med Noel. Dels för att de hållit allra bäst och sen pga av passformen som passat bra på just våra barn. Pampers har lämnat en stor glipa i ryggen (som det kan bli på vissa jeans på en själv du vet). Men för andra passar det perfekt.
  Tror en del handlar om passform och att storleken ska vara precis. Sen självklart måste den ju vara bra från början...
  Svårt att få ihop det med miljötänket kan jag tänka. Hittar du inget bra alternativ så hade jag nog ändå kört på Libero el Pampers eller någon annan som passar er bra och sen tänkt på att inte byta i onödan, det tror jag man gör idag. De är ju så väldigt torra och man kan låta de fylla på sig ganska bra sen innan man måste byta. Och du som är så duktig i allt annat när det gäller miljön kanske får backa lite i något avseende...om det nu inte skulle hitta något som passar?
  Puss

  ReplyDelete
 2. Jag köper Pampers Active Fit till Dani o har på dagen - Pampers baby dry på natten. De har passat oss bäst!

  ReplyDelete
 3. Vi kör också pampers. Har har det nåt some heter pampers premium som funkar bra för oss. Tipset om att inte byta så ofta är ju bra tills du hittar nåt mer miljövänligt (här är utbytet uselt tyvärr). Ibörjan böt vi ofta på Amaya men nu har det lugnat ner sig med bajsandet så vi kan vänta längre.

  Kram kram

  ReplyDelete
 4. Ja, i början bajsar de ju hela tiden =) sen lugnar det sig och det är nästan bara kissblöjor!

  ReplyDelete
 5. Tygblöjor är inte alls så krångligt som det låter. Är ni smarta och köper en variant som är enkel att använda så är det lika enkelt som vanliga blöjor.

  Skaffa pocketblöjor från Børn tygblöjor t.ex. så kommer ni aldrig ångra er. Se till att köpa tillräckligt många bara så slipper ni tvätta mer än två gånger i veckan.

  Tycker absolut ni ska prova!

  ReplyDelete
 6. Kristina: Jag tror precis som du säger att det beror säkert på vilken kropp de har och hur stora de är. De flesta blöjor är ju helt för stora nu och de enda som sitter åt något sånär nu är Pampers för nyfödd. Mycket möjligt att det blir annorlunda om ett tag. Man får väl testa sig fram helt enkelt! Sen är det säkert så att man kan byta lite mer sällan när de blir lite större ja.

  Bella: Jag hörde någonstans att Pampers har en massa patent när det gäller blöjmaterial och att det är därför de är bäst.

  Lisa: Ja så är det ju säkert, nu i början byter man ju mest hela tiden, men man är ju glad att magen fungerar förstås!

  Lina: Var hittar jag dem? Har försökt googla men hittar inga återförsäljare!

  ReplyDelete
 7. Jag tyckte inte heller om Libero i början, tyckte att de var stela och hårda, så vi använde också mycket Pampers. Däremot tycker jag bättre om Libero nu, men Pampers är fortfarande bra. Tyvärr har jag inte testat några andra (jo, ICAs, men de tyckte jag inte alls om)

  ReplyDelete
 8. Alltså! jag gillar Icahandlarnas jättemycket. :-) helt ok blöja, som sitter riktigt bra och dessutom fixar en hel natt av kiss... ;-)
  Willys egna märke är också ok.
  Icas har ju små förpackningar för 40 kr man kan testa om man vill. Det är ju så olika med bebisar hur de sitter...

  Annars kör jag mest på pampers (och nu också Liberos up & go)

  Kram!
  Lina

  ReplyDelete
 9. Vill du vara både barn och miljövänlig så lyssna inte på de som förespråkar att inte byta blöja så ofta. Barn som byts mer sällan får ofta svårare att känna efter när de har kissat, de tror att nedkissad blöja är det "normala". Satsa istället på att byta ofta, låt bebisen vara helt utan blöja när det är lämpligt och varva gärna med tygblöjor. Då om inte förr lär man sig vitsen med att ge akt på barnets signaler, när de brukar bajsa osv. Själv körde jag på Imse Vimses allt i ett blöjor. Höll bra och är av skön frotte, men kan ta ett tag att torka. Antar att de som använder tygblöjor hela tiden brukar föredra tunnare inlägg i ytterbyxa därför även om de verkade meckigare att lära sig.

  Sätt sedan barnet på potta så fort det kan sitta stadigt o bekvämt, brukar vara runt 6 mån. Gärna när barnet är på väg att bajsa om du kan. Lek in det stegvis o ta det i små doser när barnet är på bra humör. Sjung, läs eller gör det till en trevlig stund. Prova sedan i små doser med potta istället för blöja när du kan. Fördelen med det är att du kommer att få ett barn som mycket tidigare är, åtminstone delvis torr. Sedan när barnet äter fast föda och bajset blir mer irriterande för huden är det en stor fördel att huden får vila från bajsblöjor de dagar/tider man ändå bara är hemma. Har du tur och allt funkar bra för barnet kan du ha ett barn som klarar sig helt eller delvis utan dagblöjor tidigt. Men huvudvinsten är att kunna minska användandet av blöjor succesivt så fort det funkar att varva med potta. Skönt för både bebis o miljön. Du slipper röd bebisstjärt och kladdiga bajsblöjor, har funkat kanonbra för mig. Dottern valde själv hellre trosa än blöja tidigt.

  För också vidare ett råd som jag fick av en trebarnsmor när mitt barn var nyfött: Skippa våtservetterna! Tyckte det verkade helt skruvat och som nybliven förälder tyckte jag våtservetterna var jättebra. De är superpraktiska när barnet är jättelitet eller när man är på språng någonstans utan rinnande vatten. Men när barnet blir lite större/mer regelbunden och du blivit varm i kläderna. Köp istället torra tvättlappar av papper (finns speciella för bebisar) och använd vanligt vatten och tvättlapp så mkt som möjligt istället, spara våtservetterna för de där speciella gångerna. Är du hemma och barnet är stort nog att stå och bajsat ner sig så torka bort det värsta o duscha av resten. Vatten, tvättlapp och vanlig barnolja ska klara av det mesta och belastar både miljö och känslig barnhud så lite som möjligt. Har följt hennes råd, plus det där med att sluta tidigt med blöja och har ett barn som trots känslig hud i övrigt aldrig varit kvarstående röd eller behövt smörjas med ngt annat än lite ren olja då o då. Lycka till! // Emma :)

  ReplyDelete