Tuesday, December 13, 2011

Ljusklara hägring

Förresten, ni som liksom jag älskar julen men inte är troende kristna, läs den upplysande artikeln "Sluta ljuga om julen" av Patrik Lindenfors och Christer Stormark under Aktuella frågor i dagens Sydsvenskan. Om ni inte har pappersversionen till hands hittar ni webversionen här!

7 comments:

 1. Så sant! Julen handlar om ett himla hopkok!

  ReplyDelete
 2. Fast ljuger man om julen bara för att det en gång hette, och handlade om nåt annat? Göteborg hette en gång något annat. Sluta ljuga om Göteborg! ;-)

  ReplyDelete
 3. Hanna: Nej men det är intressant att folk ofta ifrågasätter att man firar jul när man inte är kristen och då är det intressant att veta att det faktiskt ligger mer tradition än religion bakom även ursprungligen och inte bara för att vi lever i ett sekulariserat samhälle nu. Dessutom känner jag som lärare att det kan vara viktigt att påpeka för våra barn i skolan som inte är kristna att det är okej att vara med på julfirandet. Detta ger ju faktiskt annars upphov till en del rabalder...

  ReplyDelete
 4. Det är såklart jätteviktigt! Självklart får man fira och tycka om julen bara för saffransdoften. Jag har dock lite svårt för det ständiga raljerandet om hur alla uttryck för religion skall hållas i hemmet.

  ReplyDelete
 5. Hanna: Där är vi olika. För min del hade religion gärna fått försvinna från jordens yta :)

  ReplyDelete