Friday, December 16, 2011

Mammaträff

För några veckor sedan var jag och Skryllet på vår första föräldrarträff. 13 mammor och pappor och deras bebisar träffades på BVC. Det var ett informativt möte då vi bland annat träffade en psykolog som tipsade om saker man kan tänka på som nybliven förälder. Bra tips och kul att träffa bebisar i samma ålder men sen hände inget mer. Min kompis som går på BVC i en annan del av staden träffar sin "mammagrupp" en dag i veckan efter ett initiativ av deras BVC-sköterska. I vår grupp fick vi visserligen fylla i en maillista men det kändes lite anonymt, så det blev inte mer av det.

Däremot föddes ju lilla bebis R för några veckor sedan och tillsammans med en tredje nybliven mamma som har en liten A som är en vecka äldre än Skryllet skapade vi en alldeles egen mammagrupp. Igår hade vi vår första träff och det var så förbaskat trevligt att vi nu bestämt att vi ska träffas varje onsdag framöver. Klockan 13 träffades vi och sedan turades vi om att hålla bebisar, laga broccolisoppa, steka halloumi och mata kaniner allt medan vi pratade sönder varandras och bebbarnas öron. Nya bekantskapen S hade lagat en fantastisk saffranspannkaka med grädde och blåbärssylt till efterrätt och det blev många koppar kaffe mellan amningarna. Plötsligt var klockan fem och det var dags att bege sig hem.
Gänget

6 comments:

 1. Vad mysigt. Det är väldigt givande att få tillbringa tid med andra mammor, de har ofta väldigt stor förståelse för hur saker och ting är. Önskar er en fin fredag.

  ReplyDelete
 2. Förresten, fick inte ni någon mammagrupp när ni var gravida?

  ReplyDelete
 3. Så himlans trevligt ! Man behöver de där träffarna. Och jag tror aldrig jag varit i ett sammanhang där alla pratar oavbrutet. Vi har en del att prata om, inte sant ? =)

  ReplyDelete
 4. Vilka små härliga liv. Bra att ni fixar mammagrupp själv.
  Kramar från Skryllets mormor

  ReplyDelete
 5. Sötisar!!
  Fast en är lite sötare förstås, har inget att göra att jag är fadder till den sötaste, inte alls! ;)

  ReplyDelete
 6. Vilken radartrio!
  Trevligt att träffas allihopa, mammor och barn :)
  Hoppas du får en fin helg!

  Kram

  ReplyDelete