Thursday, December 15, 2011

Med elva nätter kvar till jul...


njöt vi av skönsång i Tygelsjö kyrka på luciadagens afton. Skryllet tittade storögt på alla ljusen och somnade sedan tryggt i Eriks famn till tonerna av Så mörk är natten.

2 comments:

  1. Det var helt klart din lista ! Och Michael Bublé. Kul med Rom förresten. Blir det lillskruttans första resa? Hur ska ni göra med mässlingvaccinet ? Det har ju gått mässling i europa och vänner har just vaccinerat sin son tidigare för att kunna fira jul i Nice. Kanske är det ingen fara när ni och vi ska åka. Hoppas. Och förresten. Visst är det ganska spännande det här med utvecklingssprången ? Har haft vänner och bekanta som använt boken som sin bibel under första året ;) Idag har vi varit på babysim. Elsa älskar det ;)
    Trevlig torsdag !

    ReplyDelete
  2. Vad härligt att höra! Ja, det blir första utlandsresan för lilltjejen. Du jag har tänkt mycket på det där med vaccin. Det visar sig dessutom att jag inte är vaccinerad mot röda hund och därför inte har överfört antikoppar till Carla. Jag ska nu kolla upp om det är samma sak med mässling och påssjukan. Jag är nämligen vaccinerad mot allt men bara en gång. Jag är född 1981 och året därpå blev det obligatoriskt för alla med fullt vaccin för de tre sjukdomarna. Jag har förstått att om man själv har vaccinerat sig är bebisen skyddad under spädbarnsåret eftersom de fått antikroppar genom blodet under graviditeten. Mitt problem är att jag upptäckte först när jag var gravid att jag var mottaglig för rubellaviruset (som ger röda hund). Jag återkommer i frågan när jag pratat med läkarna. Vi håller tummarna för att det inte är några epidemier i vår!

    ReplyDelete