Wednesday, January 18, 2012

När har ni tid?

Ni som har små barn, när har ni tid för varandra? Har ni tid för varandra? Vi har det inte. All vaken tid är Skryllet vaken. Hon sover visserligen gott mellan 23 och 07 men det gör helst vi också för att orka. I övrigt sover hon på vagnpromenad på dagen men då är jag ju ensam och Erik på jobbet. Jag längtar efter att vara en stund med Erik själv. Kanske är det för mycket begärt, kanske är det inte möjligt. Jag är tacksam för all tid med vår älskade dotter men ibland hade det varit skönt om hon kunde sova en stund. Har ni några tankar kring detta? Tips?

Vakna samtidigt

10 comments:

 1. Jag undrar samma sak...

  ReplyDelete
 2. Många barnvakter! Det första året är det tuffaste för ett förhållande säger många.
  Vi finns här! Kram

  ReplyDelete
 3. Jess: Ja, haha, än så länge känns det inte som att vårt förhållande är i fara men det kanske blir om man inte får ägna varandra lite tid :) Tack för omtanken, snart får ni vara barnvakter!

  Kram

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Ett hett tips: Håll ut. Håll fast i varandra, glöm inte att le mot varandra där bland välling och blöjor. Och plötsligt hittar man tillbaka, och får tid för mer än bebis. xxx

  ReplyDelete
 6. Vi har det lika här och ibland känns det som att det ända vi gör är att prata om Vilja, vad det blir till middag och andra praktiska saker. Vi orkar knappt kramas och nu längtar jag också till att vi hittar tid för varandra. Precis som någon skrev, det är nog bara att hålla ut och uppskatta varandra på vägen.

  ReplyDelete
 7. Menade inte att förhållandet var i fara, det är det tuffaste året att hitta tid att göra något för sin själva! :)

  ReplyDelete
 8. Halloj!
  Vi skapade vår räkonsdag när Hugo var bebis. Det innebar räkor så klart, mysigt dukat och tända ljus på bordet. Vi turades om att fixa. Var Hugo vaken vilket han ofta var fram till ca åtta månader fick han vara med, men han var inte i centrum. Babysitter på bordet eller en kille på filt på golvet.
  Bara att ha något som var vårt var toppen. Nu 15 år senare lägger vi oss samtidigt igen, eller ofta på helgen somnar vi tidigare än honom.Barnvakt är så klart toppen. Det räcker med ett par timmar, en bio eller en stunds fika på tu man hand.
  Kram Kristina

  ReplyDelete
 9. Samma här. Ensamtid är oftast ganska lätt att få till men den där tillsammanstiden är inte helt lätt med familjer på andra orter. När Elsa somnat för kvällen vid 20 har vi förhoppningsvis någon timme innan vi knoppar in för kvällen. Man är ju inte precis någon nattsuddare som småbarnsförälder. Jag tänker också att det blir enklare så småningom när man kan ha barnvakt på ett annat sätt. När familjerna kan ta större plats. Hur tänker du kring barnvakt ? Har ni haft det? Och hur tänker du med hur lång tid och när osv? Spännande att höra =) Kram

  ReplyDelete
 10. Sara: Ja, det är ju de små sakerna som räknas. Tack för tipsen, det låter hoppfullt.

  Sandra: Jag tror det också. Vi har nog ändå det oförskämt bra för Carla är väldigt glad och snäll, nästan aldrig skrikig men kräver mycket underhållning. Jag klagar inte, det finns så många som har det jobbigt under småbarnstiden och det har vi inte, vi bråkar aldrig men vi vill bara ha lite tid för att prata om vuxensaker och kramas, precis som du skriver.

  Jess: Jaha, haha, ja det är ju precis så det är

  Kristina: Det är ju en jättebra idé, att ha en fast dag i veckan så man gör något mysigt. Vi har börjat ha en dag och en kväll på helgen då det bara är vi och det fina är att Carla sover bra om man går ut i vagnen så nu tar vi långa promenader på lördagarna och bara pratar, äter lunch ute och kramas!

  Sandra: Vi har faktiskt inte haft barnvakt än. Carla är som klängigast på kvällen och det är ju oftast då man behöver barnvakt. Erik och jag turas om att sticka iväg på kvällarna på träning och andra aktiviteter men än så länge har vi inte varit iväg båda två. Vi håller på att försöka vänja henne vid att tillbringa tid med mormor dock och tänker att vi snart ska prova att anlita henne som barnvakt. Målet nu är att gå på musikal i början av mars med mormor och morfar som barnvakter så vi ska testköra ett par gånger innan dess. Det är mest maten som jag tänker på. Carla vill helst inte ta flaskan på kvällen utan föredrar att amma ungefär varannan timma. På dagarna kan hon lätt äta bara var tredje timme och då funkar flaskan bra. Dessutom leker hon och sover middag men på kvällen är hon vaken, ofta mellan 17 och 23 och vill äta ofta. Men övning ger färdighet. Vi har ju himla tur som har mormor och morfar tio minuters bilväg härifrån. Farmor och farfar finns i Kalmar så det är lite längre. hur har ni gjort?

  Kram till er alla och tack för omtanken och tips

  ReplyDelete