Sunday, February 12, 2012

Melodifestival, sovande bebisar och tänder på väg

Igår var vi hembjudna till syrran med familj för god middag, smarrig dessert och melodifestivaltittande. Andra systern och hennes familj var också med och det var väldigt mysigt som vanligt. Carla hade varit ganska kinkig under dagen, skrek och gnällde och sömnvägrade, ständigt med tassarna i munnen, stordreglande och med konstiga läten. Vi misstänker tänder, grundat på förutnämnda samt det faktum att fyra kusiner fått första tänderna vid fyra månaders ålder. Lagom till mellostart gick Erik in med knytet i rummet bredvid, matade henne och lade ner henne i sängen, efter några minuter somnade hon. Helt fantastiskt, jag vet inte om det är vår nya metod men om det är det fungerar det verkligen. Vi har aldrig haft ett pyre som somnat av sig självt men de senaste tre dagarna har det gått så lätt. Bara godnattvisa och sedan lagt ner henne, poff. Dessutom, hör och häpna, klädde vi på henne, flyttade henne till bilbarnstolen, körde hem, plockade upp henne och lade henne i egen säng, utan att hon vaknade. Två nattamningar sedan sov hon till klockan 8. Jag är idag tacksam som få, utvilad och så glad över att ha en go och glad bebbe igen. Slut på bebisrapport.

3 comments:

 1. Åh, det låter ju alldeles underbart! Det har kanske hänt oss max fem gånger på snart ett år.

  Jag har förresten precis hittat din blogg, och gillar den massor! Så fin!

  ReplyDelete
 2. Det låter som en bra vana av Carla och man uppskattar verkligen pigga dagar om man har haft lite på sömnkontot.
  Hoppas att ni har en fin söndag och önskar er en bra start på nya veckan.
  .

  ReplyDelete
 3. Lina: Välkommen hit! Ja du, vi tackar vår lyckliga stjärna och tänker att varje natt räknas, när som helst kan det vända.

  Sandra: Sömn är A och O och vi är så förskonade från jobbiga nätter än så länge, det är få nätter som C håller låda som tur är.

  ReplyDelete