Friday, February 17, 2012

Mia undrar...

...vad man egentligen gör på en namngivningsceremoni. Jag tror att man får göra precis som man vill men anledningen till att ha en är att få en chans att samla nära och kära och visa upp sitt lilla nyförvärv även om man väljer att inte döpa. Vi kallade det en "Välkommen till världenfest" där vi firade Carla och presenterade våra namnval för släkt och vänner.

Vår fest började på eftermiddagen i mormor och morfars trädgård där vi bjöd på glögg och lussekatter. När alla hade kommit hälsade Erik välkomna och därefter sade mormor några ord till Carla och till oss. Vår fina vän M sjöng Genom dig ser jag ljuset och min syster och hennes make presenterades som faddrar. Systern läste en otroligt vacker dikt som heter Krama mig och sedan berättade Erik vilka namn vi gett vårt lilla Skrylle. Avslutningsvis sjöng jag För dig för Carla. Vid det laget var alla stelfrusna och gladde sig åt att komma in i varma huset där det vankades pajer, vin och massor av sötsaker. På det hela taget en helt fin fest.


Krama mig ofta så blir jag glad och trygg, 

låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg. 

Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test, 
för även om jag klagar är ni ändå bäst. 
Visa mig i handling vad respekt är för någonting, 
lär mig se det vackra i världen runt omkring. 
Tala om att jag duger just precis som jag är, 
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär. 
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor. 
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor

2 comments:

  1. Kul med en Välkomen till världen fest. Jag är alldeles för dålig på att organisera fester, borde fira mycket mer... För det behöver ju inte bli så komplicerat!

    Tills Danis 1-årsdag blir det iallafall ett litet intimt familjekalas.

    Fin dikt!

    ReplyDelete
  2. Väldigt fin dikt!! Önska jag var där!

    ReplyDelete