Tuesday, October 2, 2012

Du fjällhöga nord

Vi planerar skidresa och jag är överlycklig. Som jag har saknat att åka skidor. Tyvärr stryker vår inplanerade spa-helg på foten eftersom pengarna inte räcker till bådadera men det är det värt. Jag tror inte att jag hade överlevt en vinter till utan snö, backar, bastu, kyla och varm choklad. Första gången för den minsta också. Jag ser så fram emot att se henne tölta runt i för tjocka kläder, äta snö och åka pulka. Det blir alla tiders.

5 comments:

 1. Jag har aldrig varit på skidresa. Kan inte ens stå på skidor men i vinter har jag och en till tjej med samma skidfria barndom som jag, börjat prata lite om det där mystiska, vintersemester. Men hur är det med skidskola för oss vuxna? Finns det? Eller blir man bara utskrattad?

  ReplyDelete
 2. Klart det finns skidskola för vuxna. Jättekul! Res till alperna! Eller kanske inte första veckan! Börja mjukt i en liten skidort i Sverige? Men sen... Man blir mycket skickligare där... "Riktiga backar"...

  ReplyDelete
 3. Hur gör ni med barnpass? Tar med familj/vänner och turas om?

  ReplyDelete
 4. Mia: Självklart ska ni åka och självklart finns det skidskola för vuxna! Jag åkte själv skidor för första gången när jag var 16 så då gick jag i skidskola med vuxna, den gången i Idre fjäll och det var jättekul!

  Men du, om jag hade varit som du hade jag helt klart åkt till franska alperna med ucpa (franska friluftsfrämjandet). Läs mer om det här: http://greiddnos.blogspot.se/2010/04/val-disere-forsta-delen-ucpa.html och här: http://greiddnos.blogspot.se/2010/04/val-disere-andra-delen-akningen.html och här: http://greiddnos.blogspot.se/2010/05/val-disere-tredje-delen-manniskorna.html

  Anonym: Vi åker tillsammans med en annan familj som har ett barn som är fyra månader äldre än vår tjej. Vi tänker att vi skiftas om med barnpassning och skidåkning i olika konstellationer!

  ReplyDelete