Monday, October 8, 2012

Five hundred twenty-five thousand six hundred minutes

Ni som har hängt med länge vet att jag har använt samma rubrik en gång tidigare, men så finns det inte heller ett bättre sätt att säga hur fasligt speciell varenda en av de där minuterna det senaste året faktiskt har varit. De där minuterna som jag inte lagt på bloggen, på bokläsning, på resor eller på någon av de andra sakerna som jag älskar så mycket, utan på något annat, som på så många sätt betyder så oerhört mycket mer.

För exakt ett år sedan upplevde jag en smärta värre än jag någonsin hade kunnat tänka mig. Men så kom också belöningen från en helt annan dimension än de jag tidigare upplevt. Ni vet ju, ni som varit där, att den där känslan av att få upp sin bebis på bröstet efter det där helvetet, slår det absolut mesta. Just då är det den vackraste stunden i livet.

Därefter, blandade känslor och tillstånd på parad, lycka, uppgivenhet, tacksamhet, frustration, sentimentalitet, glädje, melankoli, ilska, total närvaro, eskapism, tålamod man inte visste att man hade, sorg, kärlek. Kärlek.

Ni vet den där känslan man kan få när man är olyckligt kär, att alla låtar man hör verkar vara skrivna just till mig? Har ni märkt att det är lite samma sak när man får barn? Jag tänker om varenda låttext, att den måste ju vara skriven till ett nytt liv, en liten bebis som lyser upp en hel värld och får ett år att kännas som just femhundratjugofemtusen sexhundra minuter.

2 comments:

  1. Tänk vad mycket som ryms inom ett år. Kanske blir livets innehåll och variation än mer påtagligt då vi lever genom våra barn? Jag vet inte, men jag tycker att det är en fin tanke.
    Hoppas att ni haft en fin födelsedag tillsammans och att mycket härligt fortfarande väntar i veckan!
    Kram

    ReplyDelete
  2. Du kan verkligen det där med att sätta ord på känslor eller beskriva känslor med ord;) Härligt, så rätt och underbart! Varje gång jag läser dina inlägg så tänker jag, ja så rätt, kunde inte sagt det bättre själv. :) Tack för i lördags förresten! Kram

    ReplyDelete