Wednesday, October 17, 2012

Nog är det lite närmare mellan himmeln och Österlen

I lördags kväll packade jag bilen full med vänner och så tog vi oss ut till Kivik, där vi mötte upp den sista. Hon som är långväga. Vi checkade in på ett mysigt Bed and Breakfast mitt ute på en åker och njöt av att sitta inomhus på obäddade sängar medan regnet strilade utanför. Ett glas rött och minst fem livliga samtalsämnen senare, svidade vi om och trevade oss fram 200 meter i beckmörkret på den lilla landsvägen tills dess vi nådde vägs ände, det ljuvligaste av ställen. Inne på Friden sprakade brasan i kaminen, nästan varenda en av de udda stolarna var upptagen och det doftade basilika och nygräddat pizzabröd från stenugnen. Vitt vin, pizzor som smakade Italien och Sverige på samma gång, massor av skratt och espresso med avec på äpple förstås. Till det en tryffel med whiskeysmak och löfte om att göra  om det här varenda år. För varandra. För att vi är vi.

Dagen efter skulle vi ha gått på spa. Eller ridit Islandshästar. Det blev inte så mycket med det där. Vi satt uppe alldeles lagom för länge på lördagskvällen och på söndagen var det så skönt att äta frukost länge i familjens vardagsrum innan vi kröp ner mellan lakanen igen och pratade iväg dagen. Till slut tog hungern överhanden och vi tog oss in till Kivik och Brösarp. Åt en sen lunch, pratade lite till och tittade in på Systrarna på Kivik som hade stängt. Men vi fick till det där fotot jag saknat. Som en reklambild för hösten litegrand, men så fint ändå. För att det är vi.

7 comments:

 1. Vad fantastiskt det låter, och ni är finare än finast! Puss

  ReplyDelete
 2. Det låter helt underbart! Åh så fint. Önskar jag hann så mycket mer just nu. Typ sånt där mys. Hurra vad du är bra. Och lika fin som alltid! Kram

  ReplyDelete
 3. Det låter helt underbart. Så skönt att bara vara tillsammans med fina vänner. Vänskap är någonting fint och värdefullt, något som behöver underhållas med både kärlek och "det lilla extra" i form av en utflykt likt den du beskriver ovan. Hoppas att det blir en fin tradition för dig och dina väninnor!
  Kram

  ReplyDelete
 4. Men det är väl rätt skönt att hoppa planeringen ibland och bara prata bort dagen. Jag tycker det låter underbart!

  ReplyDelete
 5. Vilken fin bild! Och vilken underbar helg!

  ReplyDelete
 6. Sara: Ännu finare om du varit här!

  Sandra: Ja det är verkligen välgörande.

  Ellinor: ja verkligen, jag hoppas vi kan hålla den vid liv!

  Mia: Eller hur?

  Sara: Tack och ja det var det verkligen.

  ReplyDelete
 7. Sara: Ännu finare om du varit här!

  Sandra: Ja det är verkligen välgörande.

  Ellinor: ja verkligen, jag hoppas vi kan hålla den vid liv!

  Mia: Eller hur?

  Sara: Tack och ja det var det verkligen.

  ReplyDelete