Thursday, December 13, 2012

Den eviga dagiskön

Det är nu mindre än en månad tills det är tänkt att Carla ska börja på förskolan och vi har ännu inte hört ett knyst från kommunen där vi står i kö sedan 13 månader.När maken ringer får vi ett kryptiskt svar om platsgaranti men inget mer.

Man förstår ju varför det inte finns platser. Den enda gången det naturligt skapas nya platser måste vara i augusti när barn slutar för att börja skolan. Men ändå, det kan ju inte komma som en överraskning att folk behöver dagisplatser vid olika tidpunkter på året. Någon måste ju ha tänkt till. Tycker man.

Hur som helst tröttnade vi på att vänta och har börjat se oss om efter alternativ. Vi hade turen att få nys om ett nyöppnat privat dagis och idag har Skryllet med far varit där och hälsat på och vi fick plats med en gång. Det ligger visserligen lite längre bort än vad vi tänkt oss men det verkade bra, med gott om plats, närhet till natur och med pedagoger som har stora planer och många bra tankar. Nu håller vi tummarna för att allt går som det ska och vi kan börja skola in efter jul.

1 comment:

  1. Jag hoppas verkligen att allting löser sig till det bästa för er del! Vore väl skönt att slippa tänka på/oroa sig för detta under julhelgen.
    Kram

    ReplyDelete