Saturday, January 26, 2013

Matleverans rules

Något av det bästa jag har gjort är att frånsäga mig det här med mathandlande. Nuförtiden gör jag veckomatsedel var tredje vecka och beställer då allt vi behöver via nätet. Jag får det levererat till dörren och slipper att lägga värdefull tid och obefintlig energi på att åka och veckohandla. På grund av ett missförstånd var jag idag ändå tvungen att åka iväg och hämta maten på ICA maxi och fy vad glad jag är över att oftast slippa en överfull mataffär och matkassesläpande. Det är så värt 175 kronor extra i månaden.

5 comments:

 1. Låter härligt. Men här hemma handlar vi själva, eller rättare sagt maken gillar att handla så han gör det. Annars skulle jag också helt klart välja hemkörning :) . Fast jag får ju det ändå på sätt och vis ;) . kram kram ♥

  ReplyDelete
 2. Undrar bara hur du får grejorna att hålla? Fryser du in en del? Hur håller sig grönsakerna fräscha i 2.5 veckor? Storhandlar också en del via nätet, men köper varor för ca en vecka.

  Kram Lisa

  ReplyDelete
 3. Tack Emelie! Tack vare dig så tog vi igår beslutet att handla mat på nätet och få hemkört. Provar Mathem.se får se hur det är. Hemkörningen kostar 39 kronor!
  Handlar vanligen på Ica Maxi. Ska kika upp om de också har hemkörning.

  Vilka har ni testat ?

  Önskar dig världens bästa vecka!

  Kram

  ReplyDelete
 4. Linda: Ja och gratis dessutom, inte fel!

  Lisa: Bra fråga. Jag gör som så att jag gör matsedel efter hållbarhet. Första veckan kör vi alla maträtter som behöver färska grönsaker och sen kör vi fyra fem dagar med saker som håller länge, rotsaker, frysta grönsaker och så vidare. Sen kompletteringshandlar vi lite frukt, grönt och mejeri på närbutiken och sen börjar det om!

  Sandra: Vi har testat Coop Forum, Ica Maxi och mathem. Ica och Coop är jämförbara i utbud men Coop är 30 kronor billigare här i alla fall. 175 kronor för hemkörning från Maxi och 145 från Coop. Så där är ju mathem betydligt billigare och om man handlar över 2000 är det gratis hemkörning.

  Det jag tyckte är himla synd på mathem är att de åtminstone här, har ett uruselt utbud av ekologiska varor och det är därför helt uteslutet för oss att handla där. Ica och Coop har bra utbud av eko men tyvärr har de inte lagt ut allt på webbplatsen så varje gång får jag skriva i det särskilda kommentarsfältet att vi önskar ekologiskt. Gör man det så kan man få nästan allt eko, precis som i butik! Tyvärr har vi haft så mycket tjafs med Coop som har varit så dåliga att vi bara inte kan handla från dem mer så till slut har det blivit Ica Maxi och vi är nöjda trots att de är dyrast.

  Sen kompletterar vi genom att handla en del på vår lokala butik Astrid och aporna där man kan hitta ALLT vegetariskt, fairtrade och ekologiskt. Guld!

  Hoppas du blev lite klokare!

  ReplyDelete
 5. Smart! Men låter som en hel del jobb. Jag är impad!

  ReplyDelete