Sunday, March 3, 2013

krycka s (~n, kryckor) käpp béquille f; käpp~ crosse f; gå på kryckor eg. marcher avec des béquilles; bildl. être boiteux

Idag fick jag användning av mitt fransklexikon på mobilen. Jag har faktiskt aldrig förut haft användning för det franska ordet för kryckor men eftersom mitt resesällskap lyckades med konststycket att trampa fel två gånger i rad på väg hem från gårdagens kvällsmat (som för övrigt intogs på absoluta favoritstället och var exakt lika fantastiskt som vanligt) har förmiddagen tillbringats med besök hos diverse pharmaciens och slutligen på akuten Hôpital Hôtel Dieu på Ile de la Cité. En minst sagt intressant upplevelse, inte minst för att stackars C fick sitta i en rullstol i en korridor för en undersökning som varade i tre minuter innan hon fick utskrivet smärtstillande, en slags stödskena och ett par kryckor som skulle hämtas upp på Apoteket.

Den fortsatta dagen blev trots allt riktigt fin, frukost i solen innan vi gick (och hoppade) bort till Jardin du Luxembourg och lapade mer sol och kaffe. Vi åt en sen lunch och delade en halv flaska rosé på ett hak vid Bastille och njöt av att vi egentligen inte behöver göra något annat än att bara vara.2 comments:

  1. Paris på kryckor är också en upplevelse ;) Tänk att inte ens en sådan incident kan frånta staden sitt magiska skimmer - allting tar man med ett leende och klackspark!

    ReplyDelete
  2. Men stackarn :( . Vackra bilder i alla fall. kram L

    ReplyDelete