Tuesday, June 24, 2014

Första veckan - ensam förälder med barn i bayarea

Eftersom Eriks företag har ett kontor här i Silicon Valley har han passat på att jobba lite när vi varit här. Jag och pyret har undersökt vilka möjligheter San Mateo med omnejd bjuder på. 


Först och främst och no surprise, bil är ju tyvärr nästan ett måste. Vi har försökt att göra så mycket som möjligt utan men insett att kollektivtrafiken är väldigt begränsad och även när man hittar alternativ måste man gå långa sträckor för att få det att gå ihop. 


Vårt första mål har varit att hitta en bra lekplats där man också kan svalka sig så här i den kaliforniska sommarvärmen. Det var lättare sagt än gjort. Vattenland verkar vara unheard of och de få lekplatser med vattenlekmöjligheter som finns är ofta stängda på grund av vattenbrist. 


Men lekplatser finns det gott om och första stoppet blev i här i San Mateo Central Park, fem minuter från där vi bor. Här finns en stor lekplats, ett litet tåg som  kostar 2 dollar att åka, möjlighet att köpa glass, vackra promenadstråk, en japansk trädgård, badeballplan och tennisklubb. Helt okej för att roa sig ett par timmar med andra ord. 


Annan sak, amerikaner fikar inte riktigt på samma sätt som vi gör. När vi sätter oss på en bänk och plockar fram frukt, vatten och macka, springer barnen här runt på lekställningen med en chipspåse eller glass i högsta hugg. Jag gillar mycket med USA men just detta kan jag bara inte fatta. 

Bad och lek på Aquatic park i San Mateo
Mjölk och pannkakor på en diner i Castrovalley. 
Chiasmoothie efter bad i Castrovalley. 
Experiment på museet vid Coyote Point. 
Mycket mat, var man än går. 
En av många lekplatser, denna i Paolo Alto. 

2 comments:

  1. Tack för att du delar med dig av er resa. Jag följer allting. Fortsätt njuta! Kram från Sandra

    ReplyDelete
  2. Samma här! Följer allt och njuter!
    Härligt. Här hemma njuter vi av 12 dagar gammal Amelia och tid på landet. Så er resa blir min lilla drömvärld ;)

    ReplyDelete