Tuesday, June 24, 2014

Kort och barnvänlig San Fransisco-guide

Eftersom vi har varit i San Fransisco förut och sett väldigt mycket av staden redan, och då utan en liten 3-åring att ta hänsyn till, bestämde vi oss för att ta det lite lugnt denna gång och fokusera på några favoriter. 
Mission - Vi ställde bilen utanför überhippa kafét,  på Mission Street och vandrade upp och ner för att kika i alla coola och knäppa affärer som finns på detta stråk. Vi fikade, hängde en stund på en schysst lekplats och shoppade roliga tights och en basker på second hand till pyret. Lekplatser poppar tydligen upp lite här och var i SF och är väl ett tecken på gentrifiering. Super är att de alltid är utrustade med fräscha toaletter, ett måste när man är runt med 2,5-åring som nyss slutat med blöja. I ena änden av Mission Street finns Dolores Park, även här med en stor lekplats och nära till världens bästa glasställe, "B-rite". 
Hayes - Gillar man SF med allt vad det innebär, gillar man Hayes. Butikerna, kaféerna, parken vid Octavia street där man kan köpa kaffe, glass och pizza från en av de uppställda trucksen, soliga serveringar och lekplats i mitten. Här hittar man också världens finaste godisaffär "Mitettes". En bit upp från shoppinggatan kan man chilla på Alamo Square, en mysig och högt belägen park omringad av de typiska gatuhusen, bland annat det där "Huset fullt" spelades in. 
Golden Gate Park - de övervintrade hippiesarnas tillhåll. Här kan man lita på att alltid springa på spontana musik- och dansfester men man kan även gå på det omtalade tekniska museumet "Academy Of Science", gå vilse i natursköna områden, åka karusell, äta varmkorv med eller utan djur, leka på en enorm lekplats eller njuta av alla blommor i orangeriet. 
Castro - har man inte barn är detta ett fantastiskt område. Hbtq-området nummer ett. Vimlar av regnbågsflaggor, roliga butiker, galna barer och framförallt folk att titta på. 

1 comment:

  1. San Fransisco står högt upp på min städer-att-besöka-lista. Kanske nästan tom högst upp. Tror att jag skulle älska den staden. Nu blir det istället den amerikanska östkusten och New York. Inte helt fel det heller ;) Några smultronställen jag inte får missa i detta område?
    Ha det fortsatt fint!
    Kram

    ReplyDelete