Wednesday, July 9, 2014

Santa Cruz

Direkt när vi kom in på nöjesfältet såg Carla de färgglada vagnarna i Skyliften. "Den vill jag åka". Lyckligtvis fanns det massor av karuseller som en 36 inches lång liten person får lov att åka, med eller utan chaperon.
 Det är ändå något speciellt med dessa boardwalks belägna precis vid havet. Mysigare nöjesfält får man leta efter. Inget inträde tas och ett häfte på 50 biljetter som räckte till ett tiotal karuseller kostade 350 kronor.

 Det blev ingen berg- och dalbana denna gång men Erik och jag har testat den gamla skrangliga saken förut. En upplevelse i sig!

 Ingen rädder för farten här! Den lilla tuffingen vill ha högt, snabbt eller mycket snurr.

 Men det gick bra med lite lugnare aktiviteter emellanåt också. Kolla in villorna i bakgrunden. Ganska vackert läge, även om det måste höras en del från boardwalken sommarhalvåret.

 Inför uppskjutet är nog fadern mer nervös än barnet som absolut inte vill ha pappas hjälp.

 Polisen ser sig nonchalant omkring och flyger helikopter med en hand.

 Erik försöker förgäves vinna en "dubbe" som är favoriterna just nu. Carla tycker mest synd om clownerna som tappar sina tänder.

 Utsikt från pariserhjulet i solnedgången.

Sponsrade lastbilar.

 Om man prickar in rätt sommardagar är det dessutom fantastiskt mysigt att hänga på stranden, även om Stilla havet här håller ungefär samma temperatur som Östersjön hemma.

Under vår USA-vistelse bodde vi mestadels på olika Bed&Breakfast-ställen. I Santa Cruz bodde vi bredvid boardwalken på charmiga Boca del Cielo". Här kände vi oss verkligen som hemma hos den lilla mexikanska familjen som tog hand om oss på bästa möjliga vis. Rummen är charmiga och frukosten rejäl. Att husdjuren fritt rör sig i och utanför huset gör det inte sämre om man reser med djurtokiga barn. Papegojan, hunden och katten blev snabbt favoriter.

No comments:

Post a Comment