Thursday, July 3, 2014

Yosemite

Äntligen uppe på höjd efter en lång bilresa. 

En sak som vi inte hann göra vid vårt första Kalifornien-besök, som var en road-trip från SF till LA kombineratrs två veckor i SF, och som vi tänkte att vi definitivt skulle göra om vi åkte hit igen, var att besöka Yosemite National Park. 

Eftersom vi är här i bara 15 dagar blir det kortare stopp på varje ställe men det fungerar bra. Att resa med en 2,5-åring innebär ju också att man inte kan göra alltför avancerade strapatser, så två dagar i nationalparken med en kortare hike på cirka 2miles per dag var precis lagom. 

Vi bodde i en tältstuga i något som heter Tuolomne meadows. De flesta amerikaner campar ju och har detta ställe som start eller slutpunkt men har man barn och vill göra kortare dagsutflykter och gillar att man kan serveras frukost och middag på samma ställe är det toppen, speciellt eftersom all mat i tälten är strikt förbjuden. Utanför de gemensamma badrummen och vid parkeringsplatsen fanns särskilda björnboxar där all mat, hygienartiklar och dricka var tvungna att låsas in! 
Naturen helt enkelt. 
Vattnet var iskallt men man måste ju känna på det. 
Vattenpöl.
När det regnar kan man bygga med lera i tältet. 
Vår sovplats, komplett med kamin och lykta som enda ljuskälla. 
Dog lake. 
Vy över Dog Lake. 
Badstopp. 
Fruktstund. 
Inuti ett jättestort redwoodträd. 

No comments:

Post a Comment