Friday, August 29, 2014

Argumentation på sociala medier

Det har blivit mycket debatterande på senaste tid och så här i valtider verkar folk extra benägna att diskutera vilket jag välkomnar. I allt detta tyckande på sociala medier inser jag dock det svåra i att hålla igång diskussioner när du inte har motparten framför dig. 

Om du ställer en fråga i en diskussion på ett socialt medium och motparten inte svarar så kan du utgå från att frågan antingen är för lätt eller för svår att svara på, eller hur? Om någon har ett dåligt argument är det ju oerhört lätt att slå ner så egentligen är det mer trovärdigt att motparten låter bli att svara för att hen inser att hen förlorat diskussionen? Jag tror att jag väljer att tolka min senaste argumentation så åtminstone. Andra tankar? 

1 comment:

  1. Jag håller med. Tror det kan finnas ett undantag, men det beror på diskussionen. Om någon visar sig ha helt annorlunda värderingar än jag så kan det kännas övermäktigt att fortsätta diskussionen eller svara på just det inlägget. Jag tappar liksom min ord och vet inte vart jag ska börja...då skulle jag kunna lämna diskussionen men känner ändå att jag har rätt, fast jag orkar/kan bara inte dra det vidare.

    ReplyDelete