Thursday, September 11, 2014

Idag lämnar jag politiken lite - eller?

"Jag är så trött på alla Facebook-politiker", sa en nära vän nyligen. Jag upplyste henne om att jag ju är en av dem och vi skrattade båda åt detta obestridliga faktum. Jag gillar hel enkelt när det blir debatt och diskussion så länge syftet är att försöka mötas, förstå varandra och fråga av nyfikenhet, inte för att slå varandra i huvudet med argument samtidigt som ingen lyssnar på den andre. 

Nåväl, jag lämnar alltså min Facebook-bubbla, valmanifest och politiska podcasts en stund och åker till Stockholm för att närvara på premiär och frottera mig med goda vänner. Underbart det sär. Dock inser jag att politiken är mer närvarande än jag trott då jag läser Jonas Gardells uttalande om "Livet är en schlager". Det är en poltilsk föreställning säger han, som handlar om utanförskap och om att få vara vem du är oavsett vem du är. 

Och så är det ju med livet. Det är få saker som inte är politik, även om sådana element ju också finns. Oftast handlar det dock inte om riksdagspolitik, kandidater och valpropaganda utan om vardagssaker. Vi behöver ständigt tala om utanförskap, solidaritet, ekonomi och intolerans. Låt oss inte glömma det, till efter valet. 

No comments:

Post a Comment