Monday, September 8, 2014

Översvämning, klimat och politik

Vi vadar i skrot efter översvämningen här i Malmö som var som en relativt enkel men ändå stark påminnelse om vart vårt klimat är på väg. 

Veckan har ägnats åt att tvätta kläder, torka böcker, rädda foton och slänga, slänga, slänga allt som blivit förstört, inte bara i vårt källarförråd utan i hela föreningen. Äntligen börjar vi bli klara och kan återgå till våra vanliga liv.

Den här lyxen att återgå till våra vanliga, bekväma och rika liv ja. Den där lyxen som vi tar för given men som är långt ifrån given för de allra flesta på vår jord och bryr man sig inte om de allra flesta på vår jord så bryr man kanske sig om sina barn och framtida barnbarn. 

Det var en futtig översvämning men den fick en att tänka på hur det skulle kunna bli, hur det skulle kunna vara. En dyster framtidsbild. Återigen är jag glad över mitt beslut att rösta för klimatet i detta val. En liten tröst i der hopplösa kriget mot alla tvivlare är att det faktiskt finns åtminstone ett parti som brinner för klimatfrågorna. De är viktigare än någonsin. Det inser man när man står med vatten upp till vaderna och ser sina minnen flyta omkring i en grumlig sörja. 

No comments:

Post a Comment