Tuesday, November 18, 2014

Lördag i Köpenhamn


Jag vet att det är hopplöst dåliga mobilbilder tagna utan blixt på kvällen men jag ville ändå ge en liten bild av känslan vi hade när vi strosade runt en hel novemberkall lördag i Köpenhamn med hela familjen. Tillsammans med tre andra familjer tog vi tåget över sundet redan vid 10 för att varva filmtittande med lekplatshäng, god dansk fika och museibesök med barnen.

Det blev en så himla lyckad dag, med glada barn, stora som uppförde sig exemplariskt, var glad, nyfiken och pigg och lilla som mestadels sov och fann sig i att bli upplockad och matad precis när det passade mig. En minut innan första filmen började hade jag ammat klart och fem minuter innan jag sedan hann tillbaka till henne började hon just skrika efter mer. Perfekt timing helt enkelt. 

Visst är det sedan lite bökigt att ta sig fram på buss och tåg med fyra barnvagnar och visst, det är inte helt smidigt att ta sig in på zoologiska museet med en bebis och en treåring när en måste äta och den andra bytas på och en vill ha vatten när den andra ska sova och så vidare men det funkar och vi hade riktigt kul. 

När de övriga sedan drog sig hemåt framåt femtiden stannade vi sturskt kvar ett par timmar till. Jag såg en film med pulvret i bärsjalen och hon sov så gott där under tiden som Erik och Pyret gick på kafé, lekte på lekplats och handlade lördagsgodis. När vi sedan promenerade hemåt genom Köpenhamn runt 20-snåret, med två sovande små i varsin vagn, var det inte utan stolthet över att vi fixat vår första större utflykt som tvåbarnsföräldrar så galant. Det kommer med all säkerhet bli fler sådana här dagar!


6 comments:

 1. Well Done! Vad härligt när fler saker kan börja ta plats. Kram!

  ReplyDelete
 2. Så mysigt! Jag har ju bokat en helg i Malmö/ Köpenhamn i början på december som egentid med en vän. Ska bli så mysigt och härligt att ha tiiiid att bara strosa runt. Speciellt efter de senaste låååånga ensamma veckorna.
  Har du några bra café tips?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag är ju världens sämsta på namn på ställen i Köpenhamn. Jag ska fundera och återkomma!

   Delete
 3. Hej! Jag hittade din blogg när jag ville ha råd om bovete madrassen som du beställde, jag undrar om du tog ut alla lösa bovete skal o tvättade det tyget eller vädrade du bara madrassen? Tycker den luktar lite speciellt men vet inte om man kan ta ut skalen... Mvh Maria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Nä jag tvättade inte utan bara vädrade!

   Delete