Sunday, December 7, 2014

A night at the opera

I gårkväll var det dags för mammas födelsedagspresent till mig och systrarna och vi tog oss till Malmö Opera för att se "Doktor Zjivago". Det var fint att få en tjejkväll ute, det händer alltför sällan, även om det blev en del logistiska svårigheter med Harriet som fick lösas bäst det gick. Det var en ganska trött make jag kom hem till på kvällen om jag säger så. Han fick springa fram och tillbaka mellan restaurang och opera och hade trots detta två ganska gnälliga tjejer att handskas med. Men med hjälp av morfar gick det ändå vägen och vi fick vår kväll. 

En kväll som började på Moccasin där jag blev heligt förbannad över att nekas ta med mig barnvagnen in trots att det uppenbart fanns plats. Ibland kan jag bli så vansinnig på den svenska mentaliteten där barn är ett störande moment och där man som ammande mamma helst ska stanna hemma. Det är förvisso likadant i exempelvis Paris men jag upplever en helt annan syn på barn i till exempel Kaliforninen och Italien. Där är restaurangpersonal hjälpsamma mot barnfamiljer, möblerar om, lyfter vagnar och är dessutom supergulliga mot själva barnen. Den hjälpsamheten har jag a l d r i g varit med om i Sverige. Maten var dock okej och servicen i övrigt. 

Själva musikalen då? Musiken var ljuvlig, och kändes aldrig tråkig trots att den var helt ny för mig, något som kan ge en känsla av långsamhet annars. Jag gillade även scenografi och koreografi,  rollbesättningen var passande och huvudrollerna spelades med bravur, speciellt Åsa Fång i rollen som Tonja och Kristina Lindgren i rollen som Lara. I vanliga fall är det ju Sanna Nielsen som gör rollen som Lara och det hade varit kul att se men jag är inte det minsta besviken på hennes ersättare. Om ni har möjlighet kan jag varmt rekommendera att gå och se denna uppsättning. 

1 comment:

  1. Vilken härlig kväll! Vad är det med svenska ställen och nekande av barnvagnar?! Tur att ni fick en fin kväll ändå. Kram

    ReplyDelete