Wednesday, January 21, 2015

Ett par distanskurser i vår kanske?

Så har även denna föräldralediga mamman börjat plugga. Jojomen, de två första uppgifterna i två av de tre kurserna jag kommit in på i vår är inlämnade och nu sitter jag och surfar billig kurslitteratur. Det finns ju en och annan som läst de här kurserna förut så att säga. 

Det ska bli himla kul att plugga igen. Det är nu fem är sedan jag började jobba och jag har saknat att få lära mig nytt på det här sättet. Nytt lär man sig ju alltid, i livet, på nätet, på jobbet, i diskussioner men just att plugga är ju speciellt. 

Tanken är att jag om dygnets timmar räcker till ska förkovra mig i engelska och svensk lyrik. Som det ser ut nu går det nämligen att plugga en del när minsta sover, något som varit totalt omöjligt när stora var bebis. Ett par timmar om dagen är målet och går det så går det. Det långsiktiga målet med engelskan är att så småningom utöka min lärarkompetens med ett ämne till och vad det gäller lyriken så är den min akilleshäl inom svenskan, så det blir alltså en riktig utmaning men förhoppningsvis också en inspiration för framtida lektioner. 

Den allra största utmaningen blir nu denna vår att prioritera rätt. Jag ska ha roligt, både med mina barn och med pluggandet, jag får inte stressa och jag får inte sätta prestige i att klara allt. 

No comments:

Post a Comment