Wednesday, March 11, 2015

Ont i magen

Brottas just nu med en treåring som varje dag påstår sig ha ont i magen. Jag ser inga samband med mat eller tider, utan det kan vara precis när som helst på dagen och oavsett vad hon ätit eller inte ätit. Jag misstänker att det är ett uttryck för att något är fel eller bara uppmärksamhetstörst som följd av nytt småsyskon. Någon som känner igen set här? 

3 comments:

  1. Om hon i övrigt verkar pigg och glad skulle jag nog vänta. Frâga kanske om hon kan peka var i magen och se om hon pekar pâ samma plats, och kanske pressa lite och se om det verkar ömma? Min unge har sagt att han har ont i magen ibland, eller har feber, eller är jättesjuk och han tycker det är spännande med ambulanser, sjukhus, doktorn, medicin. Nâgon gâng har han sagt att han varit sjuk för att han inte vill gâ till förskolan utan hellre stanna hemma. Men man vet ju aldrig. Jag antar att du redan försöker kärleksbomba henne sâ mycket det gâr samt bekräftar hennes upplevelse. Om du har jätteont i magen kanske vi ska blâsa och pussa. Känns det bättre? Säg till mamma om det gör ont igen okej. I don't know? Men känns igen utan att det varit nâgot. Inget smâsyskon...

    ReplyDelete
  2. vad intressant, för Viola höll också på med att säga att hon har ont i magen en period, men det var precis när Endre var nyfödd. Varje dag sa hon det, men jag som du misstänkte att det kanske var lite uppmärksamhet hon var ute efter. Hon kunde heller inte förklara hur eller var det exakt gjorde ont vilket kanske är svårt att göra när man är liten, men sen gick det över och nu har hon inte sagt det på ett bra tag. Så jag vet faktiskt inte, svårt det där..

    ReplyDelete
  3. Har lillasyskonet haft ont i magen sâ att hon snappat upp konceptet?

    ReplyDelete