Monday, March 23, 2015

Phil & Teds och vad som kan hända när en åker vagn

Inför resan lånade vi en Phil & Teds syskonvagn eftersom vi i vanliga fall bara har en singel Urban Jungle med ståbräda till treåringen. Vi tänkte att det blir en del långa promenader även kvällstid och då är det bra om båda barnen kan sova. Carla blev överlycklig och tycker att det är toppen att få åka vagn och vill gärna spänna fast sig ordentligt med bälte och allt trots att vi tycker hon är lite för stor för det. 

Det visade sig vara en fullträff att ta med denna vagn. Vi har använt den flitigt varje dag och båda tjejerna sover utmärkt i den. Harri i liggdelen som är en mjuklift som visat sig utmärkt att vagga henne till sömns i, och Carla i sittdelen med kudde och täcke. 

Igår gick vi ut en långgrunda längs stranden på kvällen och barnen somnade snabbt. Eftersom vi inte är vana vid att ha Carla i vagn glömde vi dock spänna fast henne. Plötsligt hör vi en duns och innan vi hinner reagera ligger Carla på trottoaren. Stackars lilla har trillat ur vagnen och gallskriker av chock och smärta. Vi hittar en stor bula i bakhuvudet och blir livrädda. Hjärnskakning eller värre? Några timmar förflyter och hon både pratar, äter och dricker. Vid midnatt somnar vi allihop och idag är hon precis som vanligt. Bulan har också lagt sig. 

Vilken mardröm det är att råka utsätta sina små för skada. Usch och fy och blä. Jag kände mig som världens sämsta mamma trots att jag vet att alla barn slår sig och trots att jag aldrig skulle klandra någon annan som råkat ut för samma sak. Nu kommer jag i varje fall aldrig säga åt Carla att hon är för stor för att ha bälte på sig. 

No comments:

Post a Comment