Tuesday, April 14, 2015

Ett avskedsbrev jag hittade

Kära Gran Canaria, 

Jag tänkte börja det här brevet med att säga att det inte är du, utan jag, men insåg snabbt att det inte stämmer. Du är helt enkelt inte tillräckligt bra. Visst, väder är okej, svensk sommar när det inte är sommar i Sverige och de flesta som jobbar här är trevliga men räcker det verkligen med lite sol och lite bad? Är det värt i runda slängar 15000 kronor och en flygresa på fem timmar? Svaret är nog tyvärr nej. 

Det är inte det att vi inte haft det bra, för det har vi, men det är mer tack vare varandra och vår förmåga att hitta godbitar på resan än på själva resan. De flesta restauranger här är kassa och alltför turistifierade, alla butiker säljer samma krimskrams och det mesta som finns att göra är uppställt för turismen. Vi är ju också turister men som turist önskar en ju att ta del av landets speciella mat, sevärdheter och kuriosa, inte att bli serverad köttbullar på svenska. 

Så tack för sol, värme och trevligt bemötande men nästa gång åker vi någon annanstans. Hoppas du förstår. 

Varma hälsningar Emelie  

2 comments:

  1. Las Palmas är faktiskt ganska trevligt! Genuin stad och vacker strand. Riktiga restauranger, arkitektur. Även inlandet, bergen är otroligt vackra. Men turistbyarna längs kusten är verkligen mindre sevärda! Vi var delvis besvikna, men lyckades även hitta enstaka guldkorn. Reste runt i tre veckor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag tror dig, men med en femmånadersbebis som avskyr att åka bil var det inte riktigt läge att resa runt.

      Delete